Goda Gyula vagyok, tréner, coach, szervezetfejlesztő, vezetési tanácsadó, pár-, család- és csoport-terapeuta. 1983 óta foglalkozom vállalati tanácsadással, változási folyamatok menedzselésével, vezetők – az utóbbi időben leginkább felsővezetők – személyes fejlesztésével, képzésével. A piacvezető Flow Csoportnak alapítása óta tagja, jelenleg is tulajdonosa vagyok, 2019-től nem veszek részt a cég munkájában aktívan. Creado nevű saját cégemet 2014 óta vezetem. Magyar és külföldi egyetemeken tanítok, a 90-es évek óta tantárgyvezető tanár vagyok a Semmelweis Egyetemen. Különböző pszichoterápiás irányzatokat művelek (pár és családterápiát, csoportterápiát – pszichodrámát, bibliodrámát, szociodrámát), a Magyar Pszichodráma Egyesület egyik vezetőjeként az Etikai Bizottság Elnöke vagyok, és a Psychodrama Association for Europe nemzetközi pszichoterápiás szervezet vezetőségében a Tanulmányi Bizottság tagja. Az utóbbi időben visszavonultabban kiképzőként és szupervízorként dolgozom. Karitatív jellegű tanácsadási munkákat végzek az általam alapított Pronon Alapítvánnyal egyházi, egészségügyi és oktatási területeken. Az ENSZ munkaügyi szervezetének (ILO) minősített szakértője vagyok logisztika és nagyvállalati szervezés (REFA) terén.
A fejlesztésben alapelvem, hogy a fejlődés a fejlődni vágyó ember vagy szervezet kompetenciája – és én és munkatársaim segíteni és támogatni, facilitálni tudjuk ezt a folyamatot. Van speciális elképzelésem és metódusom mind a személyes, mind a szervezeti fejlesztésre: a gyakorlatorientáltságot a pszichodramatikus technikák, a folyamat jelleget a blended learning újszerű alkalmazásával valósítom meg.

Szakterületeim: felsővezetői együttműködés facilitálása, együttműködés-fejlesztés, train-the-trainer jellegű tréner- és tanácsadóképzés, konfliktus- és stresszkezelés, mediáció, nagyvállalati stratégia és változásmenedzsment moderálása, vezetőképzés, kultúra-fejlesztés, személyes vezetői, felsővezetői tanácsadás, executiv coaching.

Megjelent főbb munkáim: Szervezetfejlesztési és vezetéstudományi alapok (2017, egyetemi jegyzet), Karrier tanácsadás (2006), Csoportdinamika (2005, egyetemi jegyzet), Paradox technikák az ellenállás kezelésben (2003), Jézus a pszichoterápiában (2000), A munkahelyi stressz specialitása és kezelése (1999), A protagonista vezetése (1995).

This post is also available in: English