Kiégés, stressz, energiák

Kiégés, stressz, energiák

A tartós negatív stressz, amely egyes esetekben (másokért felelős létforma, gyakran változó kontaktszükségletek) szinte „munkaköri sajátosság”, kifáradáshoz, kiégéshez, és ezen keresztül pszichés és fizikai betegségekhez vezethet.

Ismerősek ezek a mondatok, érzések?

  • „Nem is tudom, változik valami körülöttem, összegyűltek a nehézségek, csalódások és kudarcok érnek. Változik a hozzáállásom a dolgokhoz, van egy kedvetlenség, fásultság rajtam.”
  • „Minden nap indul a folyosói panaszverseny. Itt minden rossz, de mi páran azért jól vagyunk, ezért maradok. Még szerencse, hogy mi itt vagyunk egymásnak, vígasztalunk és vigasztalódunk. Egyébként én meg tudom magyarázni mi miért történt így vagy úgy, ennek vagy annak a feladatnak a kapcsán, de már unom, hogy mindennel és mindenkivel küzdeni kell, olyan értetlen bennem ez az egész, pedig én mindent megteszek, már 10 éve itt dolgozom, mindig magas szakmai színvonalon, de itt ezt sem becsülik már meg.”
  • „Itt mindenki sötét, ez egy dilettáns banda, már nem is akarok velük vitázni, csak legyen így, mert én azt mondom és csönd, csinálja mindenki a dolgát, nem érdekel, ki mit gondol, megmondom, hogy hogyan legyen, akinek nem tetszik, az húzzon el!”
  • „Két dolog miatt jövök be, a fizum és az ebédidő, ja és pontban munkaidő végén már chekkolok is ki a gyárkapunál.”

Ha magadra ismertél, akkor el kell kezdened foglalkozni a burn out, azaz a kiégés és a stressz témájával! Támogatunk abban, hogy a tartósan negatív stressz állapotod beazonosítsd, technikákat adunk, hogy ezeket a helyzeteket kezeld. Segítünk beazonosítani, hogy a kiégés melyik fokozatánál tartasz és hogy mit lehet azzal kezdeni, mit tudsz tenni a stresszeddel, mielőtt a stresszed tesz valamit veled. Támogatunk abban, hogy ránézz a karrier-utadra, módosítsd, építsd. Ez vezetőként is fontos kérdés, hiszen emberekkel bánsz vezetői munkád során a személyiségeddel dolgozol, hatsz rájuk. Vezetőként akkor tudsz adni, ha nem zsigereled ki magad, hanem töltődsz, feltöltöd a kosarad, hogy utána legyen miből adni. Segítünk a kosár feltöltésében, továbbá abban, hogy ezt hogyan tedd meg akár saját erődből a jövőben.

Ez az oldal sütiket használ.