Pszichológiai, teológiai, irodalmi és közéleti munkásságom, írásaim és ajánlásaim ily módon való megosztásával szeretnék segíteni mindazokon, akikkel személyesen – sajnos - nem tudunk találkozni...
Pszichológia
Pszichológiai munkásságom, elméleti írott műveim, referenciáim találhatók ebben a szegmensben. A legtöbb írás a nekem speciálisan kedves, és az évtizedek alatt szakterületemmé vált csoportdinamika, pszichodráma, szerepteória témakörökben találhatóak.
Család
Vezetőknek szóló előadásaimban gyakran hozok példát a vezető beosztott szituációkra a családból, a szülő gyerek példákat használva hasonlatként. Gyermekek mindnyájan voltunk, ezért ezeket jól értjük.
Spiritualitás, transzcendencia, teológia
Fides querens intellectum. A hit keresi értelmi alapjait. Hívő ember vagyok, keresztény, katolikus. Fontos nekem hitem gyakorlása. És ugyanilyen fontos nekem annak érzése, ennek is minőségi, mélyreható, vagy magasbatörő, az érzéseket, az intellektust és az akciót, a gyakorlatot egyaránt használó és egységesítő módja.
Közélet, filozófia
Még hogyha idős koromnál fogva egyre kevésbé is érdekes nekem mindaz, ami itt zajlik mert az odaátra készülök, azért közben nagyon fontos tézisnek tartom: nem lehet elmenni a rossz dolgok mellett szó nélkül!
Beszélgetés a Párbeszéd Házában
Beszélgetés a Párbeszéd Házában
Létezik-e vallásgyakorlat hit nélkül vagy hit vallásgyakorlás nélkül Az előadásban találkozik a lekiségi és az önismereti vonal, ránézünk a témára két oldalról, a vallás és a pszichológia oldaláról. Mi a hit és mi a vallás? Forrai Tamás atya és Goda Gyula beszélgetése a témában.
Pszichológiai önéletrajz
Pszichológiai önéletrajz
Pszichológiai munkásságom meghatározó szakmai fókusza a szerepteóriára épülő egyéni, pár és családterápiás valamint csoport terápiás vegyes praxis. Csoport terápiákból a pszichodráma, szociodráma és bibliodráma gyakorlása, kiképzőként képzése és szupervízori tevékenysége során szerzet több évtizedes tapasztalat segíti munkám. A pár és családterápiás gyakorlatomban a sokféle, széles spektrumú (rendszerszemléletű, milánói, TA, SF, EFT) képzések és alkalmazásuk mentén szerzett tapasztalataimat használom.
Előadás Csíksomlyón
Előadás Csíksomlyón
A családról szólva az első fontos dolog, amit talán mondanunk kellene, az az, hogy mindenféle közösségünk alapja a család. Ez a közösség szó fontos lenne. Azt mondanám Nektek, hogy az egyik lényeges dolog, hogy az ember úgy tűnik, hogy az egy olyan lény, amelyik közösségben él. Olyannyira így van ez, hogy nekünk keresztényeknek az a hitünk, hogy még a mi Istenünk is közösség. Szentháromságos közösség az Istenünk is. Példát is ad nekünk sok tekintetben. Így közösség vagyunk mi is, közösségben tudunk rendesen, normálisan élni. Igényünk ebben a közösségben élés, így vagyunk teremtve.
Ez az oldal sütiket használ.