Vezetők

Vezetők

Vezető beosztású munkatársak vezetése, leadership technikák készségszintű alkalmazása, a saját és munkatársak energiáival való jó gazdálkodás és a folyamatos fejlődésre való igény és képesség mind a hatékony vezetői működés fontos elemei.

Vezető beosztású munkatársak vezetése, leadership technikák készségszintű alkalmazása, a saját és munkatársak energiáival való jó gazdálkodás és a folyamatos fejlődésre való igény és képesség mind a hatékony vezetői működés fontos elemei.

Frissen kinevezett vezető vagyok
Frissen kinevezett vezetőként megjelenhet benned egyfajta kettős érzés: öröm, hogy végre előrébb léptél a ranglétrán, elismerték a szakmai teljesítményedet, mellette a finom kétely és bizonytalanság: vajon mi jön most?
A vezető személyiségének szerepe
A vezető legfőbb munkaeszköze saját személyisége, azaz önmaga. Ha jól akar vezetni, ezt az eszközt kell folyamatosan fejlesztenie, azaz a helyes vezetői önismeret az alapja bármiféle csoport vezetésének.
Felsővezető lettem
A felsővezetői szerep fontos szakmai eredmény és visszaigazolás a karrier úton, ám az ambíciók beteljesülése mellett az új helyzetek kapcsán megjelenhet a kétely, szükségessé téve az önbizalom újraépítését egy „légritkább” mentális térben.
Vezetői magány – tényleg egyedül kell?
A bizalmi kapcsolat vagy a támogató erő hiánya jellemzője annak a jelenségnek, amit vezetői magánynak nevezünk, és amely a szervezeti hierarchiában legfelül lévők számára jelenti talán a legnagyobb terhet.
Demotivált alkalmazottak
Munkatársaid kedvével, erőivel való bánás, azaz motivációjuk a Te feladatod. Minél feljebb van valaki hierarchiában, annál többet várhatunk tőle magától, ennek részeként azt, hogy a „lejjebb” lévők motivációiért is felel.
Kiégés, stressz, energiák
A tartós negatív stressz, amely egyes esetekben (másokért felelős létforma, gyakran változó kontaktszükségletek) szinte „munkaköri sajátosság”, kifáradáshoz, kiégéshez, és ezen keresztül pszichés és fizikai betegségekhez vezethet.
Érzelmileg nehéz helyzetek kezelése
A munkahelyeden előfordulhatnak olyan érzelmileg nehéz helyzetek, amelyek kezelése nehézséget okoz. Igényes vezetőként az érzelmi intelligencia egy alapvető készség és egyben személyes fejlesztésed fontos kérdése.
Szervezeti fejlődés
Ha szeretnéd szervezeti egységedet, cégedet a legkorszerűbb leadership technikákkal vezetni és szervezetfejlesztési eszközökkel támogatni, tudunk számodra konkrét tudást adni és vezetői kompetenciáidat fejleszteni.
Ez az oldal sütiket használ.