Család

Család

Vezetőknek szóló előadásaimban gyakran hozok példát a vezető beosztott szituációkra a családból a szülő gyerek példákat használva hasonlatként. Gyermekek mindnyájan voltunk, ezért ezeket jól értjük.

Ehhez azonban szükséges volt a családom, így az én magánéletem, gyermekeim fölnövekedése, feleségemmel való kapcsolatom - mind mind egyfelől szakmai munkásságommal párhuzamos történés,  másfelől muníció mindahhoz,  harmadszor pedig elvi, etikai, gyakorlati alap. Egy kedves barátom véleménye szerint szakmai hitelességemet a családi életem támasztja alá. Hát, és tényleg ahogy szétnézek a nagyon híres keynote speakerek között, vagy a szakmában, kevés együtt élő párt látok, még kevesebb boldogan együtt élő párt, családot, így aztán valóban érvényes lehet a példamutatás ereje is ez esetben. Nyilván köszönetem és hálám elsősorban a nálam sokkal különb feleségemé és gyermekeimé, akiknek léte és minősége egy eddig fel nem tárt Isten bizonyíték, hiszen egészen világos, hogy  amennyivel különbek nálunk, azt a különbséget valahonnan venni kellett, és honnan máshonnan származhatna eme  különbség, mint felülről, a világosságok atyjától, akinél nincs változás vagy a változásnak árnyéka.

Előadás Csíksomlyón
Előadás Csíksomlyón
A családról tisztem beszélni Nektek. A megközelítésem az lesz, hogy ennek van egy teológiai vonatkozása, szeretnék beszélni a pszichológiai vonatkozásiról is, és nem tagadom, van saját élményem is – nekem is van családom.
Asszertivítás a családban
Asszertivítás a családban
Vezetők képzése, vezetői tréningek tartása esetén gyakran élek családi példákkal – ezt mindenki érti, és a szülő-gyerek kapcsolat gyakran jó modell a főnök-beosztott felállás érzékeltetésére is.
Ez az oldal sütiket használ.