Család

Család

Vezetőknek szóló előadásaimban gyakran hozok példát a vezető beosztott szituációkra a családból, a szülő gyerek példákat használva hasonlatként. Gyermekek mindnyájan voltunk, ezért ezeket jól értjük.

Ehhez azonban szükséges volt a családom, így az én magánéletem, gyermekeim felnövekedése, feleségemmel való kapcsolatom - mind-mind egyfelől szakmai munkásságommal párhuzamos történés,  másfelől muníció ezekhez a folyamatokhoz,  harmadszor pedig elvi, etikai, gyakorlati alap. Egy kedves barátom véleménye szerint szakmai hitelességemet a családi életem támasztja alá. Hát, és tényleg, ahogy szétnézek a nagyon híres ‘keynote speaker’-ek között, vagy a szakmában, kevés együtt élő párt látok. Még kevesebb boldogan együtt élő párt, családot észlelek a környezetemben, így aztán valóban érvényes lehet a példamutatás ereje is ez esetben. Nyilván köszönetem és hálám elsősorban a nálam sokkal különb feleségemé és gyermekeimé, akiknek léte és minősége egy eddig fel nem tárt Isten-bizonyíték, hiszen egészen világos, hogy amennyivel különbek nálunk, azt a különbséget valahonnan venni kellett, és honnan máshonnan származhatna eme  különbség, mint felülről, a világosságok atyjától, akinél nincs változás vagy a változásnak árnyéka.

Előadás Csíksomlyón
Előadás Csíksomlyón
A családról tisztem beszélni Nektek. A megközelítésem az lesz, hogy ennek van egy teológiai vonatkozása, szeretnék beszélni a pszichológiai vonatkozásiról is, és nem tagadom, van saját élményem is – nekem is van családom.
Asszertivítás a családban
Asszertivítás a családban
Vezetők képzése, vezetői tréningek tartása esetén gyakran élek családi példákkal – ezt mindenki érti, és a szülő-gyerek kapcsolat gyakran jó modell a főnök-beosztott felállás érzékeltetésére is.
Ez az oldal sütiket használ.