Olvasási idő: 1’
Az oktatási és egészségügyi szféra meglehetősen terhelt, a rendszerszintű problémák mindennapos küzdelmek - a Prononnak mindkettő kiemelt területe. Az Edelényi Szent János Gimnáziumban két napos tréninggel készültünk az iskolakezdésre.
Szent János Görögkatolikus Gimnázium | Miskolci Egyházmegye
fotó: Miskolci Egyházmegye

A két napos tréninget négy kollégánk vezette, (Béres Orsi, Kovács Balázs, Hegedűs Györgyi, Varga Csaba) fókuszban a tanári kar együttműködés-fejlesztésével. Az első napon különböző gyakorlatok segítették őket az egymással való kommunikáció, illetve a csoportdinamika fejlesztésében. A kritika megfogalmazását és fogadását célzó visszajelzési feladatot két csoportra bontva végezték, majd már összevonva csoportszobor alkotáson és egyéb együttműködési játékokon keresztül erősítették a közösségüket. 

A második napon az előttünk álló tanévre készültünk konkrét iskolai feladatok és programok, illetve azok megvalósítása lehetőségeinek a középpontba helyezésével. A tanárok közösen osztották meg egymás között a terheket, és már nem gyakorlatokon keresztül, hanem a valós, aktuális feladatok teljesítésében keresték az együttműködési lehetőségeket, és hogyan tudnak ezekben egymást támogatni. 

A tanévkezdő tréning nem csak a felkészülést és együttműködési stratégiák tanulását szolgálta, de - a visszajelzésekből tapasztalva - önmaguk és egymás, illetve a közösségük mint egész mélyebb megismerését is.

Ez az oldal sütiket használ.