Olvasási idő: 1’
Az Ifjú Lámpások katolikus missziós közösség “éveseinek”, azaz az újonnan érkezők segítésére maradt másodéves vezetői-kísérői szolgálatot teljesítő fiataloknak tartunk szupervíziós foglalkozásokat, fókuszban a csoportintegrációval, konfliktus-kezeléssel és önismerettel.

A Jeunesse-Lumiére katolikus közösség magyarországi misszióját Roska Péter atya hozta létre 2021 szeptemberében, hogy az önkéntes fiatalok kiszakadva egy évre mindennapi életükből, tanulmányaikból, munkájukból részt vehessenek az Új Evangelizációban.

A közös munkát nem sokkal megalakulásuk után, 2022-ben a közösség kezdeményezte. Bár kezdetben csupán pár alkalmas szupervíziós foglalkozásra szólt a felkérés, az Ifjú Lámpásokkal való együttműködésünk jelenleg is aktív Török Dénes kollégánk vezetésével. A találkozásokra igény szerint egy-két havonta kerül sor. 

Az első évben még a szerepkörök és feladatok megfogalmazására, kialakítására helyeztük a hangsúlyt - hiszen ez még nekik is új volt - , az utóbbi időben pedig főként csoportontegrációval, illetve konfliktus-kezeléssel foglalkozunk. A szupervíziós alkalmakon a számos pszichodramatikus eszköz közül domináns szerep jut az esetezésnek, mely során a fiatalok saját, személyes nehézségeiket, problémáikat és konfliktusaikat hozzák be a csoportba, hogy együtt dolgozzunk rajtuk. 

Csodálatos élmény megtapasztalni a fiatalok nyitottságát és érdeklődését, tanúja lenni az “aha-élményeiknek”, látni, milyen hálásak ezért, és hogy ismerik fel és követik fejlődésüket saját magukban, illetve az egymás közötti kapcsolataikban, kommunikációjukban. 

Bízunk benne, hogy még sokáig dolgozunk együtt és gyarapodunk mindannyian a közös munkából!

 

Ez az oldal sütiket használ.