Olvasási idő: 1’
Hogyan kezeljük a konfliktusainkat házastársi kapcsolatunkban? 2021-ben a házasság hetében egy online térben zajló előadás keretein belül jártuk körül a mindig aktuális kérdéseket és felmerülő nehézségeket, elsősorban görögkatolikus párok részvételével.

A körülbelül másfél órás online foglalkozáson a házasságban megjelenő konfliktusok lehetséges kezelési módszereiről, illetve fejlődési lépésekről tartott interaktív előadást két kollégánk, Joó István és Bernadett - akik ketten ugyancsak egy házaspárt alkotnak. A vezetésnek ez a sajátos, különleges módja nem csupán inspiráló, de egyúttal hiteles is: a saját példák, küzdelmek őszinték és valódiak, házasságuk tükre mondanivalójuknak. 

Az előadásban helye volt természetesen az elméleti résznek, azonban az általános súrlódási pontok és kezelési stratégiák átbeszélése után a 30 résztvevő házaspár tagjai saját házasságukból hozott, konkrét problémákkal és kérdésekkel is fordulhattak a vezetőkhöz.  Ez segített átélhetőbbé és személyesebbé formálni a közös együttlétet - nem didakiktus tanácsadásként, de élményként megélve azt.

Az ilyen típusú projektek mindig kétirányúak, a fejlődés és a hála is kölcsönös: búcsúajándékként egy-egy, a “házas tuning”-ra és az ott szerzett tapasztalásokra, felismerésekre emlékeztető  hűtőmágnest ajándékoztunk a pároknak. Arra kértük őket, hogy amennyiben ezek hordoznak valamilyen jelentést számukra, tegyék ki az otthonukban, hogy ha a tekintetük megakad rajtuk a mindennapok forgatagában, idézzék fel azt, amit egymásról és házasságukról tanultak velünk. Jól estek az ajándékok új helyét tanúsító visszaküldött képek, nem beszélve a szavakban megfogalmazott, kérdőívben megírt lelkesítő véleményekről. 

 

Ez az oldal sütiket használ.