Olvasási idő: 1’
A Székesfehérvári Szent György Kórház főnővéreivel és önkéntes résztvevőivel első alkalommal dolgoztunk együtt 2022 decemberében, hogy megismerjük és felmérjük az intézmény szervezetfejlesztési lehetőségeit.

A nővérekkel való munka során egyrészt önmaguk belső, másrészt az egymással való együttműködés és kommunikáció által létrejött energiák tudatos használatának megismerését és elsajátítását helyeztük a fókuszba. A cél az orvosok és nővérek egyéni kapcsolati készségeinek fejlesztése volt, illetve azoknak csoportokban való alkalmazása.

A konfliktus forrásának és annak tudatos megélésének fontosságáról beszéltünk: a konfliktuskezelés lépésein végig haladva hogyan jutunk el az eredményes együttműködéshez, sőt, önmagunk, egymás és a betegek belső energiáinak töltődéséhez. A belső motorként dolgozó hivatástudatunk ne kiégéshez és meneküléshez vezessen, hanem azt tanult és folyamatosan fejlesztett készségekkel megtámasztva élhető munkanapokhoz. 

A jó hangulatú együttléten a főnővérekkel együtt az ápolási igazgatónő és a kórházigazgató főorvos is részt vett. A külső nagy hidegben a belső melegségünket nem csak a közös együttlét, hanem a vendéglátónk forró teával és pogácsával gazdagított vendégszeretete is biztosította.

Ez az oldal sütiket használ.